Sou aquí: Inici Actualitat Dilluns comença la prova pilot perquè el carrer Major de Sentfores-La Guixa sigui més segur

Dilluns comença la prova pilot perquè el carrer Major de Sentfores-La Guixa sigui més segur

S’amplien les voreres en el tram més estret d’aquesta carretera, al seu pas per Sentfores-La Guixa, i es passarà de dos carrils a un únic carril amb una velocitat màxima de 20 km/h on un sistema de semàfors indicarà en quin sentit es pot circular per garantir la seguretat del veïnat.

Feb 16, 2021
Dilluns comença la prova pilot perquè el carrer Major de Sentfores-La Guixa sigui més segur

Carrer Major de Sentfores-La Guixa

El carrer Major de Sentfores-La Guixa comença la prova pilot per ser més segur a partir de la setmana vinent, quan s’habilitin unes voreres més amples per garantir la seguretat en els desplaçaments a peu i es passi de dos carrils de circulació a un únic sentit d’anada o de tornada, segons determini el nou sistema de semàfors que s’ajustaran a la demanda per minimitzar el temps d’espera.

 

La regidora de Sentfores-La Guixa, Susagna Roura, remarca la necessitat de continuar vetllant per garantir la seguretat del carrer Major i per això es posa en marxa una prova pilot que es va presentar fa mesos al veïnat i de la qual n’han estat informats mitjançant una carta que ha arribat a tots els domicilis de Sentfores-La Guixa. “La prova pilot és l’inici d’un canvi de convivència entre la mobilitat de vehicles i el veïnat que va a peu per millorar-ne la seguretat”, detalla Roura.

 

L’actuació principal de la prova pilot al carrer Major és la de reconvertir els dos carrils de circulació actuals del tram més estret de a travessera (BV-4316), al seu pas per Sentfores-La Guixa, en un únic carril en què el sentit de circulació es regularà mitjançant uns semàfors i panells digitals informatius i en què podrà anar a un màxim de 20 km/h.

 

En aquest sentit, i per fomentar la seguretat en aquesta via principal, s’ha habilitat un semàfor repetidor que informarà al veïnat del sentit que estarà en marxa el carrer quan es vulguin incorporar al carrer Major al sortir dels garatges. Així, en aquests panells vinculats als semàfors es veurà una fletxa verda o una creu vermella per si es poden incorporar o no al vial.

 

A partir de la setmana vinent el semàfor de pas per les persones que van a peu i que funciona a demanada passarà a estar regulat. Uns semàfors que seran actuats, és a dir, es podran ajustar a la demanda existent en cada moment per minimitzar els temps d’espera.

 

A més, la prova pilot inclou l’ampliació de les voreres amb una nova senyalització horitzontal i noves balises per acabar amb la manca de continuïtat dels itineraris de les persones que van a peu, ja que actualment són molt estretes i de difícil accés.

 

Durant el procés de la prova pilot es durà a terme un seguiment profund del correcte funcionament de la prova, a través de les càmeres instal·lades i l’aforament de trànsit. Des de l’Ajuntament es demana la col·laboració de tots  els veïns i veïnes afectades en tot allò que pugui beneficiar el funcionament de la prova.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...