Sou aquí: Inici Actualitat Des d’avui dijous, 2 d'abril i fins al 9 d’abril el transport públic de Vic serà gratuït

Des d’avui dijous, 2 d'abril i fins al 9 d’abril el transport públic de Vic serà gratuït

Avui entra en vigor la gratuïtat dels viatges en transport públic. Informar també que, a partir de demà divendres el bus urbà oferirà nous horaris, reduint l’oferta fins a un 31%

Abr 02, 2020

A partir d’avui 2 d’abril i fins al proper 9 d’abril la xarxa de transport públic de Vic serà gratuïta. En virtut del reial decret-llei 10/2020 de 29 de març, el desplaçament de les persones queda limitat excepte per a aquelles persones que treballin en serveis essencials per al funcionament bàsic de la societat. La policia té l’encomana de vetllar pel compliment d’aquesta restricció i en qualsevol moment pot demanar als viatgers l’acreditació. En cas que no es pugui demostrar que es treballa en un servei essencial, la persona podrà ser multada. La suspensió de tarifes és, per a aquestes persones que durant aquest període de màxima excepcionalitat han de treballar, un petit reconeixement i una mesura per ajudar-los a fer més fàcil el seu dia a dia.

 

Amb tot Fabiana Palmero, regidora de Mobilitat, recorda la necessitat de confinament de la població i de quedar-se a casa mentre duri aquest episodi, així com també limitar els desplaçaments només als que estiguin autoritzats i siguin estricament necessaris.

 

Atesa la circular 5/2020 de l’Autoritat del Transport Metropolità, fins al 9 d’abril les tarifes del Sistema Tarifari Integrat queden temporalment suspeses. Tots els desplaçaments fets en transport públic, mitjançant títols integrats, seran de franc. També seran gratuïts tots els desplaçaments fets amb els títols propis i socials de l’Ajuntament de Vic. A partir d’avui dijous, els autobusos urbans de Vic tindran precintada la validadora de tiquets. Els conductors dels busos emetran un bitllet senzill per passatger que es quedarà el propi conductor. D’aquesta manera, els viatgers podran continuar accedint als busos per la segona porta (sense haver d’interactuar amb el viatger) i es podrà tenir un còmput d’ocupació dels vehicles. L’emissió del bitllet senzill, sense cost, es traurà perquè la tinença d’un títol de transport és rellevant a efectes de cobertura de l’Assegurança Obligatòria de Viatgers.

 

L’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) facilita informació a les persones usuàries sobre la suspensió de tarifes en el transport públic de Catalunya a l’apartat de preguntes freqüents que podeu consultar aquí.

 

Nous horaris

 

Demà divendres 3 d’abril, i fins a nou avís, també entren en funcionament els nous horaris del bus urbà de Vic, que reduiran en un 31% l’oferta habitual.

 

Per tal de reajustar l’oferta a la demanda actual –el 27 de març el bus urbà de Vic va registrar una disminució d’usuaris de gairebé el 96%- s’ofereix una oferta d’expedicions equivalent a una tercera part de la que hi ha normalment. Els horaris establerts procuren donar servei als treballadors d’activitats essencials que continuen en actiu, així com també cobrir les necessitats de mobilitat bàsiques dels ciutadans. Els nous horaris son:

 

Horaris_covid19_1-1-4-2020

Horaris_covid19_2_1-4-2020

 

Es recorda que continua vigent la necessitat de no superar un terç de la capacitat dels vehicles en tot moment, en compliment de l’establert en la resolució de la Generalitat SLT/737/2020 de 13 de març, per la qual s’adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel COVID-19.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...