Sou aquí: Inici Actualitat ‘Jo vaig amb bici’ promou l’ús de la bici en els desplaçaments urbans de Vic

‘Jo vaig amb bici’ promou l’ús de la bici en els desplaçaments urbans de Vic

La campanya, dissenyada pel grup promotor de la bicicleta, destaca els beneficis que aporta moure’s en bicicleta en contraposició al vehicle privat, resumits en les 4e: economia, ecologia, esport i eficiència

Jun 07, 2019

 

L’Ajuntament de Vic segueix promocionant l’ús de la bicicleta en els desplaçaments quotidians amb la campanya ‘Jo vaig amb bici’. D’aquesta manera, se segueix apostant per fomentar el canvi d’hàbits i prioritzar l’ús de la bicicleta en lloc del vehicle privat.

 

Aquesta campanya ha estat dissenyada conjuntament pel grup promotor de la bicicleta, que forma part de la taula de mobilitat de Vic, i que ha proposat i concretat la idea esdevenint protagonistes de la campanya com a usuaris habituals d’aquest mitjà de transport a la ciutat.

 

La campanya de promoció s'emmarca dins l’eix que contempla el Pla Estratègic de la Bicicleta, que com assenyala la regidora de Convivència i Seguretat en funcions, Susagna Roura, té com un dels objectius “incrementar els desplaçaments en bicicleta per la ciutat del 2% al 5%  d'aquí al 2025”. 

 

Mapa_xarxa_ciclable

 

Les 4e: economia, ecologia, esport i eficiència

 

La campanya es basa en destacar els beneficis que aporta el fet de moure’s en bicicleta en contraposició a fer-ho amb el vehicle provat motoritzat, i que s’ha anomenat les 4e: economia, ecologia, esport i eficiència.

 

Al llarg d’aquesta setmana s’han instal·lat diversos elements en tot el municipi amb la intenció de divulgar aquest quatre beneficis, a més de facilitar consells de com evitar el robatori de les bicis i donar  informació de la xarxa pedalable de la ciutat.

 

Aposta per la mobilitat sostenible

 

‘Jo vaig amb bici’ es difondrà a través de diferents mitjans, com ara díptics informatius destinats a la ciutadania, lones, cartelleria i elements artístics, així com també a través del web municipal i de les xarxes socials.

 

Vint lones penjades en façanes de diferents equipaments municipals, hexàgons o cartells ubicats al carrer proporcionen informació comparativa del que suposa fer un mateix recorregut amb bicicleta o en vehicle privat. A més, també s’han penjat cartells a les botigues de la ciutat, amb l’eslògan de la campanya i destacant un dels quatre beneficis principals que conformen les 4e: economia, ecologia, esport i eficiència.

 

Per altra banda, a les rotondes d’accés principal al municipi s’hi ha instal·lat elements artístics en forma de bicicleta per a recordar als conductors que poden utilitzar altres modes de transport per desplaçar-se per dins de Vic i d’una manera molt més sostenible.

 

Paral·lelament també s’han portat a terme dues pedalades pedagògiques per aprendre a circular amb bicicleta per la zona urbana de la ciutat, en què van assistir-hi una quarantena de participants en cadascuna.

 

Per últim, s’ha iniciat la renovació de la senyalització dels aparcaments de bicicletes de la ciutat, incloent un pictograma que mostra com cal lligar correctament la bicicleta per evitar robatoris i indicant la possibilitat de registrar-la a la plataforma de biciregistre. El biciregistre, que va entrar en funcionament l’any passat, permet recuperar la bicicleta en cas de pèrdua o robatori si s’ha registrat el mitjà de transport en aquesta base de dades d’abast estatal.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...